Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@23:05:47 GMT

مغز ما چگونه می اندیشد؟

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۵۸۵۱۷

مغز ما چگونه می اندیشد؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، صدای خروشان هوا را پر می‌کند و یک شی کوچک در آسمان به صورت زیپ می‌رود. مردم در میان جمعیت به بالا نگاه می‌کنند و سه صدا فریاد می‌زنند: «ببین! بالا در آسمان! پرنده است!» ، «هواپیما است! »، «سوپرمن است!».

 این همان جسم، همان آسمان است. حتی همان غرش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس چرا سه نفر که شاهد یک رویداد هستند به نتایج متفاوتی می‌رسند؟

پاسخ این سوال در چگونگی تفکر مغز ما نهفته است. ما جهان اطراف خود را بر اساس آنچه از قبل می‌دانیم تجربه و تفسیر می‌کنیم، حتی اگر گاهی اوقات آنچه می‌دانیم دارای اشکال است.

مشکل تفکر

جهان مکانی گیج کننده و شلوغ است. مغز ما باید آن را با پردازش جریان بی‌پایان اطلاعات در حالت ایده آل درک کند، زیرا دقیق‌ترین حالت ممکن است، مغز ما همه چیز را به طور کامل تجزیه و تحلیل می‌کند.

تفکر زمان می‌برد و تصمیمات ما اغلب باید سریع باشد. شما باید بلافاصله بدانید که چگونه از جاده‌ای به سرعت عبور کنید هنگامی که صدای نزدیک شدن خودرو را می‌شنوید.

تفکر همچنین از انرژی یا قدرت مغز استفاده می‌کند و مغز ما فقط منبع محدودی دارد. تجزیه و تحلیل همه چیز ذخایر انرژی ما را به سرعت تخلیه می‌کند.

این محدودیت‌ها نشان دهنده یک مشکل تفکر است: مغز ما به سادگی منابع کافی برای درک جهان بدون در نظر گرفتن برخی میانبر‌های ذهنی ندارد.

مغز‌های تنبل و هوشمند ما

مغز ما با تکیه بر افکاری که قبلا در ذهن ما ذخیره شده است، به نام طرحواره‌ها، میانبر‌هایی برای غلبه بر مشکل تفکر پیدا می‌کند. طرحواره‌ها پردازش را برای مغز انجام می‌دهند.

استفاده از طرحواره‌ها کارآمدتر از تجزیه و تحلیل جنبه‌های هر لحظه است. آن‌ها به مغز ما این امکان را می‌دهند تا اطلاعات بیشتری را با تلاش کمتر پردازش کرده و در قدرت مغز برای سایر تفکرات مهم و حل مشکلات صرفه جویی کند.

مغز ما به عنوان کتابخانه

طرحواره‌ها بلوک‌های سازنده دانش ما در مورد جهان هستند. مغز ما برای درک انواع مختلف شرایط به انواع طرحواره‌ها متکی است. طرحواره‌ها مانند کتاب‌هایی در ذهن شما هستند که به شما می‌گویند اجسام مختلف چیست و چه کار می‌کنند. به عنوان مثال طرح پرنده ممکن است بگوید که پرندگان کوچک، بال دارند و می توانند پرواز کنند. همه اشیایی که می‌شناسید با هم، مجموعه‌ای از کتاب‌ها را تشکیل می‌دهند که قفسه‌های یک کتابخانه را در ذهن شما پر می‌کند.

مغز ما به آنچه این کتاب‌ها یا طرحواره‌ها به ما می‌گویند، وقتی سعی می‌کنیم اشیاء محیط خود را بفهمیم، اعتماد می‌کند. انجام این کار بسیار سریع‌تر و آسانتر از تجزیه و تحلیل ویژگی‌های آنهاست و نتیجه گیری معمولا اما نه همیشه یکسان است.

آیا من چیز‌ها را متفاوت از شما می‌بینم؟

این که آیا قضاوت‌های ما دقیق است بستگی به طرح‌ها یا کتاب‌های موجود در کتابخانه‌های ذهنی ما دارد. هنگامی که مغز ما سعی می‌کند اشیاء ناآشنا را درک کند، باید برای طرح یک شیء متفاوت، اما مشابه به طرحواره‌ای تکیه کند، زیرا طرح صحیح در دسترس نیست. اگر شی و طرح انتخاب شده از نزدیک با هم مطابقت داشته باشند، مغز ما بدون زحمت، اما به طور نادرست فرض می‌کند که این دو شی یکسان هستند.

شخصی که هرگز خفاش ندیده است ممکن است تصور کند که خفاش پرنده است، زیرا ویژگی‌های خفاش و طرح آن‌ها برای پرنده مشابه است: هر دو حیوانات کوچکی با بال هستند و می‌توانند پرواز کنند. مغز ما نادرستی‌های گاه به گاه را می‌پذیرد.

برای دو نفری که فکر می‌کردند سوپرمن پرنده یا هواپیماست، هیچکدام سوپرمن را قبلا ندیده بودند، بنابراین هیچ یک از طرح‌های سوپرمن در دسترس نبود که بتوان بر آن تکیه کرد. مغز آن‌ها بدون زحمت طرح‌هایی را برای پرنده و هواپیما انتخاب کردند، زیرا این طرحواره‌ها نزدیک‌ترین تطابق به جسم در آسمان بودند.

مغز آن‌ها بر اساس دانش ناقص مفروضات سریعی انجام داد. مغز انسان «فکر می‌کرد» یک چیز را دید، اما به خاطر تفکر سریع و کارآمد، اشتباه کرد. این تصور وجود ندارد که سوپرمن پرنده یا هواپیما است، هر چند که چنین نیست. تنها یک برخورد با سوپرمن طول می‌کشد تا طرح جدیدی ایجاد کند و تفکر شما را برای همیشه تغییر دهد.

پربیننده ترین ثبت نام کارت واکسن دیجیتال + لینک طاعون به تهران رسید؟ مرحوم عزت‌ الله مهرآوران کدام واکسن را زده بود؟ احتمال حذف محدودیت های کرونایی از اول آبان طاعون به شهرهای مازندران و خراسان شمالی هم رسید

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مغز تجزیه و تحلیل طرحواره ها کتاب ها مغز ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۸۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرلشکرسلامی: رفع محرومیت تنها با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است

به گزارش قدس آنلاین، سرلشکر پاسدار حسین سلامی در پیامی به مناسبت فرا رسیدن ۱۷ اردیبهشت ماه روز بسیج سازندگی نوشت: ۱۷ اردیبهشت ماه در تقویم تاریخی میهن اسلامی مزین به نام «بسیج سازندگی» از نهادهای روییده از بطن حقیقت انقلاب اسلامی است؛ امروز بسیج سازندگی ارائه تعریف نوینی از مدیریت جهادی در عرصه‌های خدمت خالصانه و بی منّ و اذی در پرتو ولایتمداری در مسیر تابناک آرمان‌های انقلاب اسلامی به شمار می‌رود.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: بسیج سازندگی طی سال‌های فعالیت خود با اتکا به انگیزه و همت والای جوانان مومن و انقلابی و ورود به میدان‌های سازندگی، خدمت رسانی و محرومیت زدایی و دیگر عرصه‌های مختلف نیاز کشور به ویژه عمرانی، آبرسانی، نهضت کمک‌های مومنانه، اقتصاد مقاومتی و نهضت مسکن محرومان و شتافتن به کمک مردم در بلایای طبیعی، به شایستگی از توانمندی‌های شگفت آور و غیرقابل انکار خود برای آبادانی ایران عزیز رونمایی کرد و با ترسیم نقش موثر پویا و حیات‌بخش تجربه گرانبها و الهام بخشی فراروی علاقمندان به انقلاب و نظام اسلامی فراتر از جغرافیای این سرزمین گشود.

سرلشکر سلامی تاکید کرد: حضور مجاهدانه و هوشمندانه در صحنه‌های پرمسئوولیت خدمت رسانی و مردم یاری با نصب‌العین قرار دادن منویات و رهنمودهای حکیمانه رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی امام خامنه‌ای (مدظله العالی) از شاخصه‌های برجسته «سازمان بسیج سازندگی» است که موجبات گسترش فرهنگ و تفکر ناب جهادی بعنوان یادگار ارزشمند حضرت امام خمینی (ره) را بین جوانان ایران اسلامی رقم زده است.

وی تاکید کرد: اینک در گام دوم انقلاب اسلامی که تجلی عزت مداری، اقتدار، پیشرفت و شکوه ایران عزیز در مسیر تمدن سازی و درک عصر ظهور است، باور داریم رفع محرومیت تنها با اتکال به خداوند متعال و برخورداری از تفکر و روحیه جهادی و عمل انقلابی و اعتماد به نیروی انسانی مخلص و شیفته خدمت و فداکاری امکان‌پذیر خواهد بود.

فرمانده کل سپاه پاسداران تصریح کرد: اینجانب سالروز تشکیل بسیج سازندگی را به مسئولین ارجمند و یکایک جهادگران خدوم این نهاد مقدس تبریک می‌گویم و امیدوارم حرکت متعهدانه و مخلصانه جهادگران ولایی و انقلابی تحت تعالیم اسلام ناب محمدی (ص) و آموزه‌های تاریخی انقلاب، در راستای جلب رضای پروردگار و خرسندی رهبر عزیز و جانباز انقلاب و آرامش بخشی به ملت شریف ایران، شکوهمندانه و پرفروغ تر از گذشته تداوم یابد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • طنین «آواز آن پرنده آتشین» در نمایشگاه کتاب
  • با ۲۱ میلیون نفر بی سواد دمکراسی حاکم می شود؟
  • ترجمه «لویناس، مکتب فرانکفورت و روانکاوی» چاپ شد
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • رفع محرومیت با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • تالاب‌های پلدختر زیستگاه ۳۵ نوع پرنده مهاجر
  • سرلشکرسلامی: رفع محرومیت تنها با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • طوطی دراکولا ؛ این خون آشام عاشق میوه است! (+تصاویر)
  • ببینید | ناک‌اوت کردن مار سمی بزرگ توسط یک پرنده